Abbi-Aerotech B.V. ontwikkelt al jarenlang energiezuinige ventilatoren, die specifiek in de melkveehouderij toegepast worden. Voor iedere diergroep in de melkveehouderij is er een passende oplossing om hittestress te voorkomen, de luchtkwaliteit te verbeteren en het dierenwelzijn te bevorderen. Abbi-Aerotech heeft de kennis om uw melkvee en rendement gezond te houden met innovatieve, energiebesparende en betaalbare ventilatiesystemen.

Veel systemen op de markt recirculeren gebruikte lucht in de stal, waardoor de luchtkwaliteit verslechterd. Abbi-Aerotech ontwikkelde als eerste het dwarsventilatiesysteem, dat de volgende voordelen biedt:
– het systeem brengt frisse buitenlucht in de stal, dus de luchtkwaliteit verbetert;
– de verse lucht stroomt dichter langs de koeien, waardoor ze beter afkoelen;

Voorkomen van hittestress met ventilatoren is economische en technisch de beste optie! De investering betaalt zich snel terug. De extreem energie zuinige Abbifan 140-XXP is uitgerust met een permanent magneet motor en een bijbehorende elektronische regeling. Dat betekent dat er een zeer hoog rendement gehaald wordt en nog groter wordt naarmate het toerental lager is. In de praktijk zijn besparingen van 30-70% ten opzichte van bestaande motoren gemeten. Een simpele 0-10V regelaar is voldoende om de ventilator automatisch te kunnen regelen. Een terugverdientijd van 1-2 jaar, afhankelijk van gebruiksduur, is praktisch haalbaar.
De Abbifan 140-XXP ventilator bespaart op uw energiekosten en is gemakkelijk te installeren.